CATALÀ | ESPAÑOL | ENGLISH  
icnea

 

 

El nostre dia a dia

 

gener / Naixement dels vedells

Per garantir la màxima producció làctia de l’explotació, un cop l’any les nostres vaques tenen normalment un vedell. Un parell de mesos abans del part, les vaques pasturen pels camps de l’explotació lliurement. Un cop passat el part, la vaca passa uns hores amb el seu vedell i llavors ja passen amb el ramat.

febrer / Calçotada

Com a tota masia catalana, a l’explotació hi ha un hort, aquest hort si cultiven tomàquets, enciams, carbasses, escaroles, enciams, carbassons, mongeta tendre i seca i calçots. El mes de febrer quan els calçots ja són grossos, s’aprofita per fer una calçotada familiar i reunir tota la família al voltant de la taula.

març / Nata amb maduixes

S’acaba el fred i arriba la primavera i el bon temps, s’amplia la varietat de fruites. Les maduixes amb l’autèntica nata de la llet de les nostres vaques és un producte que els hi agrada molt els nostres clients. La nata muntada es ven per encàrrec.

abril / Segar raigràs

La millor manera de garantir la qualitat de l’alimentació de la vaques és produir l’aliment a la pròpia explotació, per aquest motiu el mes d’octubre se sembra el raigràs i el mes d’abril es sega i s’ensitja.

maig / Sembrar blat de moro

L’alimentació de les vaques és molt variat; raigràs, palla, farratge i blat de m oro que es cultiva a l’explotació. Com es pot observar s’intenta que la pròpia explotació generi l’alimentació de les vaques, d’aquesta manera es garanteix

juny / Segar ordi i blat

El mes de juny els camps s’omplen de tractors per segar les collites sembrades. En la sega del blat se separa el gra de la palla; la llavors es porta a la fàbrica per la seva transformació i la palla s’embala per alimentar les vaques i pel jas. A part d’una bona alimentació és important que les vaques de l’explotació estiguin còmodes i per aquest motiu renovi la palla habitualment.

juliol / Naixement dels vedells

Per garantir la màxima producció làctia de l’explotació, un cop l’any les nostres vaques tenen normalment un vedell. Un parell de mesos abans del part, les vaques pasturen pels camps de l’explotació lliurement. Un cop passat el part, la vaca passa uns hores amb el seu vedell i llavors ja passen amb el ramat.

agost / Un bon gelat de iogurt

Amb la calor ve de gust un bon gelat. El iogurt natural de Cal Carlot subministra la matèria prima dels iogurts gelats que es venen a la Gelateria Muuak de Manresa. Aquest producte de gran èxit a la comarca agrada molt als consumidors, ja que és molt cremós, sa i es poden afegir els productes que es volen, des de fruita a fruits secs.

setembre / Ensitjar el blat de moro

El mes de maig s’ha sembrat el blat de moro i el setembre és l’hora de segar-ho i ensitjar-ho. Quan parlem d’ensitjar ens referim a trossejar la panotxa del blat de moro i el tronc i deixar-ho fermentar tot junt, passar un parell de mesos ja està apunt pel seu consum. El blat de moro és un bon aliment i els agrada molt!!

octubre / Nous productes

A l’estiu és una època on la producció baixa una mica, ja que hi ha més varietat de productes; molta fruita, gelats, orxata, etc… aprofitem els mesos de la calor per fer proves de nous productes. Quan s’activa el consum dels làctics, el mes de setembre - octubre fem el llençament dels nous productes als nostres clients.

novembre / Sembrar ordi i blat

El camp ja fa un parell de mesos que descansa, i ara ja arriba l’hora per preparar-ho tot per sembrar l’ordi i el blat i durant els següents mesos anirà creixent fins la primavera que es segarà.

desembre / Lot de Nadal

Que millor que per Nadal regalar una panera de productes naturals, sans, de qualitat i un producte de proximitat. Aquesta any hem pensat en oferir la possibilitat als nostres client d’adquirir a la botiga de Cal Carlot unes paneres amb els nostres productes. Les paneres es prepararan per encàrrec.

   
Cal Carlot, s/n · 08250 Sant Martí de Torruella, Sant Joan de Vilatorrada · Telèfon/fax: +34.938764123 · calcarlot@hotmail.com